Séguret

Geplakt tegen de flank van een heuvel, met op de top de toren van het voormalige feodale kasteel, ligt dit plaatsje dat al bewoond werd in de prehistorie.

 

 

Het middeleeuwse centrum is autovrij. Uw auto kunt u achterlaten op een van de gratis parkeerplaatsen en na een korte wandeling loopt u via de massieve poort in de stadswallen uit de 14e eeuw het tijdsloze centrum in. Via nauwe straatjes met kinderkopjes geplaveid en gelardeerd met toeristische winkeltjes en de prachtige gevels van de huizen komt u aan op het centrale plein met de klokkentoren uit de 14e eeuw met erbovenop de “campanile” en de hand gemaakte klok uit de 16eeeuw.

Op dit plein ook de fontein des Mascarrons en de kerk Saint-Denis uit de 10e eeuw. Bekend is het atelier voor het maken van Santons, maar u vindt er ook veel galeries.


Vergeet niet om de moeite te nemen even verder westwaarts te lopen van de kerk. U wordt getrakteerd op een fantastisch uitzicht over de wijnvelden aan de voet van Séguret.


In de richting van de Dentelles Montmirail zijn talloze prachtige wandelroutes te vinden. In het centrum van het dorp en even daarbuiten zijn goede restaurants te vinden.

 

Geen Office de Tourisme aanwezig

 

Huizen te huur in Séguret: Maison Bergets, Les Segurettes 1