Sault

Dit van lavendel doordrongen en omgeven knusse en toeristische plaatsje op de hoogvlakte van Albion ontleent zijn naam van het Latijnse Saltus – land van bossen – en was de hoofdplaats van het voormalige graafschap Sault en Provence. De hoogvlakte ontleent zijn naam weer aan de stam van de Albici, die hier heer en meester waren voor de komst van de Romeinen. Sault dat hoog uittorent over de vlakte rondom leent zich in het bijzonder voor het maken van allerlei uitstapjes met de auto, de fiets en zelfs te voet.

Het is een vertrekpunt voor de beklimming van de Mont Ventoux, de route langs de Gorges de la Nesque begint hier en er zijn twee eindbestemmingen, Methamis of Villes-sur-Auzon, de Vallei van Toulourenc.

Rondom liggen de schilderachtige plaatsjes als Aurel, Monieux, Saint-Trinit en Saint-Christol Elk van deze dorpjes heeft wel een Romaanse kerk of kapel en vestigingen die getuigen van het verleden. In Monieux ligt een plan d’eau, een ven voor waterrecreatie.

Op het Office du Tourisme zijn diverse routes te verkrijgen die u in alle richtingen rond de Mont Ventoux leiden. Op de woensdagmorgen is er een levendige markt, maar ook door de week is het er leuk toeven, er zijn talloze leuke winkeltjes en volop terrasjes voor een drankje of een hapje

 

Office de Tourisme

Avenue de la Promenade 

84390 SAULT EN PROVENCE

Tel. (33) 04 90 64 01 21

www.saultenprovence.com