Pernes les Fontaines

Pernes les Fontaines

Deze levendige plaats uit de middeleeuwen was tot 1320 de hoofdstad van de Comtat Venaissin.
Pernes heeft binnen zijn imposante stadsmuren zoals de naam al laat vermoeden een kleine 50 fonteinen, waarvan er 10 zijn opgenomen in de lijst van historische monumenten. Het water komt uit een bron, de Font de Bouvery, ten oosten van het stadje.

 

De meest bekende fonteinen zijn la Fontaine Rebout uit 1475, la Fontaine Gigot uit 1757, la Fontaine l’Hôpital uit 1760 en la Fontaine Cormaron uit 1761. Daarnaast zijn er nog zo’n 100 fonteinen, maar die liggen allemaal op privé terreinen.
 

Imposant zijn de goed geconserveerde stadswallen met de toegangspoorten: Porte Villeneuve, Porte Notre Dame, Porte Saint Gilles. In de Tour Ferrande uit de 12e eeuw zijn zeer goed bewaarde fresco’s te zien, l’ Eglise des Augistins, La Tour de l’ Horloge met zijn voor deze streek zeer kenmerkende “campanile”.

Er zijn verder enkele musea zoals la Musée de la Vielle Ecole aux les Valayans, la Musée de la Costume Comtadin en la Musée des Traditions Provençales. 
 

Bij het plaatselijke Office du Tourisme kunt u kiezen uit vijf verschillende routes om deze stad te ontdekken.
 

Momenteel is de gemeente Pernes les Fontaines zeer actief om toeristen een bont palet van activiteiten te bieden. Vooral in het hoogseizoen. Elke vier jaar is er het Fête du Patrimoine waarin men terug gaat naar de 19e eeuw, met oude ambachten en klederdracht. Féria des Fontaines, Fête du Melon, Fête du Jeux, Fête de la Bière, Journée des Livres Anciens zijn een greep uit elk jaar terugkerende manifestaties. Pernes les Fontaines ligt ongeveer 6 km ten zuiden van Carpentras.

 

Office de Tourisme Pernes les Fontaines

Place Gabriel Moutte

84210 PERNES-LES-FONTAINES

tél.0033 (0)4.90.61.31.04      

www.ville-pernes-les-fontaines.fr

 

Huizen te huur in Pernes les Fontaines: Villa Jocelyne, Villa de Patris

 

Restauranttip: Auberge la Camarette