Orange

Théâtre Antique Orange

Deze prachtige vestigingsstad met een schat van monumenten kreeg in 35 v. Ch. Romeinse stadsrechten. Het wereldberoemde Théâtre Anthique en de Arc de Triomphe, opgericht om de zeges van Julius Céasar te vieren staan op de lijst van Unesco-monomenten.

 

Probeer als u in de buurt bent een uitvoering in het Théâtre bij te wonen, het zal u kippenvel bezorgen! Het is het enige Romeinse openlucht theater dat nog als zodanig dienst doet.

 

Maar is er nog veel meer te zien in deze echt Provençaalse stad, het kleine operagebouw, de oude kathedraal, de ruïne van het kasteel Saint Eutrope dat in 1632 door Maurice van Nassau Oranje werd gebouwd.

 

Het Nederlandse Koningshuis heeft hier zijn wortels. Willem van Oranje streek hier in 1530 neer en de Nassau’s bleven tot 1702. Goed oplettend zijn er veel sporen die verwijzen naar deze Hollandse periode.  Orange is zeker een stad om een dag rond te dwalen. De fraaie en soms monumentale herenhuizen, de grote pleinen met de uitnodigende terrassen onder eeuwenoude platanen zijn een bezoek meer dan waard. Culinair komt u hier ook behoorlijk aan uw trekken, er zijn talloze goede restaurants.

Elke donderdag slingert een streekmarkt door alle straatjes van het oude centrum. Daar beleeft u alle smaken en stijlen van de stad Orange en van de Provence.

 

OFFICE de TOURISME d’Orange

5 cours Aristide Briand

F-84100 ORANGE

Tél. 33 (0)4.90.34.70.88.

www.otorange.fr