Mormoiron

Mormoiron

Mormoiron is gebouwd in de vlakte tussen de Mont Ventoux en het Plateau du Vaucluse langs de weg van Carpentras naar Sault.

 

In dit rustige Provençaalse plaatsje is een museum te vinden dat u eeuwen terug brengt in de historie. In twee grote gewelfde zalen vindt u in de ene een fraaie collectie fossielen van eeuwen terug en in een ander gewelf vuurstenen en allerlei gevonden keramische artikelen in de omgeving van Mormoiron.
 

Een wandeling door de nauwe straatjes met veel poorten en fonteinen van dit dorp brengt u op plaatsen waar u prachtige uitzichten heeft op de omringende vlaktes. De kapel Notre Dame des Anges, op een van de heuvels richting Blauvac, dateert uit de 16e eeuw en is gebouwd op de restanten van een oude gallo-romaanse tempel, toendertijd gewijd aan de god Mercurius
 

De voornaamste bron van inkomsten voor de inwoners is de wijnbouw. Een van de grootste cave’s in Mormoiron is Chateau Pesquié. Dit wijnhuis expoteert wijn over de hele wereld en is een bezoek meer dan waard. Ten oosten van Mormoiron ligt het “plan d’eau” een meertje met een heus zandstrand, waar het ’s zomers goed toeven is.

 

Huizen oa. te huur in Mormoiron: Maison d’Orange, Villa les Marronniers. Voor meer huizen in Mormoiron of omgeving kunt u terecht bij Provence Vakantiehuizen