Montbrun-les-Bains

Montbrun les Bains

We nemen dit oude vestingplaatsje dat net buiten de Vaucluse in de Drôme ligt toch mee omdat men tijdens een tocht om de Mont Ventoux hier toch even moet vertoeven.

 

In Montbrun les Bains vindt men de meest bewaard gebleven overblijfselen uit de middeleeuwen. Het dorp staat ook op de lijst van de mooiste dorpen van Frankrijk.


Boven de plaats torent de ruïne van het kasteel, gebouwd in 1564, van Charles Dupuy-Montbrun uit. De huizen in een verweerde roodachtige kleur, zijn trapsgewijs boven elkaar gebouwd en worden ondersteund door hoge muren die op hun beurt steunen op de rotsen of sterke booggewelven.
De kerk Notre Dame de la Naitité, uit de 12e eeuw is gedeeltelijk in de stadswallen gebouwd. De Porte d’Horloge uit de 15e eeuw, geeft toegang tot de oudste dorpskern en de ruïne van het kasteel.
 

Montbrun-les-Bains is ook heel bekend om zijn kuuroord van Val Vital, het Station de L’Air Pur et Thermal. Begin 2006 heeft het geheel vernieuwde kuuroord zijn deuren geopend. Reumapatiënten en mensen met aandoeningen van de luchtwegen brengen hier soms weken door om te kuren in het zwaar zwavelhoudende bronwater. In de middaguren is het complex ook toegankelijk voor andere mensen voor aqua-jogging in het zwembad, hamann, sauna en jacuzzi. Het is een uitstekende uitvalsbasis voor een tocht in de gebieden ten noorden van de Mont Ventoux.

 

Office de tourisme de Montbrun les Bains

L’Autin

26570 MONTBRUN LES BAINS

Téléphone :   0033 (0)4.75.28.82.49      

www.montbrunlesbainsofficedutourisme.fr