Mazan

Mazan

Van het dorp Mazan wordt voor het eerst melding gemaakt rond 982: villa Madazano. Archeologische vondsten van 40 jaar voor Christus duidden al op bewoning in die tijd.

 

Dit rustige gezellige plaatsje, 6000 inwoners, behoudt tijdens de drukste maanden zijn authenticiteit, iets wat de inwoners zeer op prijs stellen. De oude kern ligt te midden van een cirkelvormige wal van oude gebouwen en verschillende poorten geven toegang tot de nauwe straatjes, kerken, oude huizen en fonteinen. U vindt hier ook het historisch museum in de rue St. Nazaire, het is open van half juni tot half september, de entree is gratis.

 

De middeleeuwse, in Romaanse stijl gebouwde kerk torent hoog boven Mazan uit. Iets verderop ligt het geboortehuis van de luisterrijke markies de Sade die hier in 1702 is geboren. Hij was de eerste die het Festival de Provence organiseerde als voorloper van het huidige Festival in Avignon. Het Château de Sade is inmiddels omgebouwd tot een hotel-restaurant Le Château de Mazan. U kunt er heerlijk eten.
 

Eens in de tien jaar organiseert Mazan het feest du Carri. Dit spektakel trekt altijd veel bezoekers en is in 2012 voor het laaatst gehouden. Rendez-vous in 2020? 


In 1880 werden de uitgebreide wijnvelden rond Mazan verwoest door een ziekte, maar in de negentiende eeuw werden deze weer opnieuw aangeplant.

 

Buiten het dorp kunt u op het oude kerkhof, 66 zeer zeldzame en goed bewaarde gallo-romaanse sarcofagen bewonderen. Ze stammen uit de vijfde en zesde eeuw na Chr.

Binnen de gemeentegrenzen van Mazan ligt ook de grootste open gipsafgraving van Europa.

 

Office de Tourisme :

83, Place du 8 Mai.

Mazan

Tel: 0033 (0)490 697427

www.mazantourisme.com

Er is hier mogelijkheid tot internetten

 

Huizen die oa. te huur zijn in Mazan: la CachetteSauvegeonne, Clos de Vigne