Malaucène

Malaucène is de hoofdstad van de Ventoux en is gebouwd rondom het oude fort op het hoogste punt van het dorp. Van dit bolwerk zijn alleen de deuren bewaard gebleven, de poort Soubeyran, die vroeger toegang gaf tot het plein waar de galg stond en criminelen aan hun eind kwamen.

 

Malaucène

Aan een zijde van de oude dorpskern ligt het grote, door oude (sommige meer dan 300 jaar oud!) platanen omzoomde plein, met vele restaurantjes en terrasjes waar het altijd levendig en gezellig is.

 

Paus Clement V had in de 14e eeuw zijn zomerresidentie in Malaucène en hij heeft er enkele belangrijke gebouwen laten verrijzen. De kerk van Saint Michel en Saint Pierre, verrezen in een melange van Romaans/Gotische stijl , is gebouwd op de overblijfselen van een oude tempel.

Dat het toen zeer roerige tijden waren en men zelfs in een kerk niet veilig was, bewijzen de verschillende militaire versterkingen, de kazematten en schietgaten. De kerk huisvest een orgel uit 1639, preekstoelen die helemaal zijn uitgesneden en een merkwaardige stenen tafel met een totale lengte van 41,77m. Het is beslist de langste tafel in Frankrijk.

 

Even buiten het dorp ligt de Chapelle du Groseau uit de 7e eeuw, vernietigd door de plunderende “Sarrasins” en in de 11e eeuw herbouwd. De Tour de l’Hôrloge stamt uit 1539.

 

Spa in Malaucène

Tegenwoordig is Malaucène een heel leuk toeristisch dorp, waar vooral veel wandelaars en fietsers zich verzamelen om van hieruit de Mont Ventoux te bedwingen. In de winter, als er voldoende sneeuw gevallen is, bereikt u vanuit Malaucène de hoger gelegen skipistes van Mont Serein.

 

Sinds kort beschikt Malaucène over een heel mooie spa, waar u heerlijk kunt relaxen en lekker kunt lunchen.

 

Huizen te huur in Malaucene: Maison les Fruitiers, Mas la Saousse