Le Barroux

Le Barroux is een schattig dorp dat ligt op een rotsachtige heuvel, tussen Carpentras en Vaison la Romaine. Vanuit het dorp heeft u een prachtig uitzicht over het Comtat Venaissin, de heuvels van de Vaucluse, les Dentelles de Montmirail en de Mont Ventoux.

 

Le Barroux

Boven het dorp plakt het kasteel als een arendsnest tegen de heuvel. Oorspronkelijk was het een verstevigde vestiging (12e eeuw) om de vlakte van het Comtat Venaissin te verdedigen. Het is verbouwd in de Renaissance en onderging restauratiewerkzaamheden na een felle brand in de 2e wereldoorlog.

Parkeer je auto onderaan in het dorp en wandel door de smalle straatjes met oude huizen naar het kasteel.

 

Onderweg kom je de kerk St.-Jean-Baptiste tegen met zijn gietijzeren klokkentoren. Het geluid van verschillende fonteinen begeleidt je op je klim naar het kasteel.

 

Even verder in de richting van Beaumes de Venise ligt het nieuwe klooster Sainte Madeleine. De monnik Dom Gérard uit Kortrijk was de stichter van deze kloosterorde, die eerst in Bedoin onderdak had. In 1977 begon men met de werkzaamheden die in 1989 klaar waren. Op dat moment kreeg het klooster de titel Abdij.

 

Geen Office de Tourisme aanwezig

 

Huizen te huur in le Barroux: Maison Clementine, Villa Ricard