Caromb

Caromb

Dit plaatsje wordt al genoemd vanaf 980 na Chr. en rond 1021 na Chr. is de eerste schriftelijke vermelding onder de naam Carumbum te vinden. Het is rond het eind van de dertiende eeuw dat de Heer Betrand des Baux in de stad de voorloper van de huidige gemeenteraad installeerde.
 

In de 14e eeuw werden de stadsmuren opgetrokken en tot 1562 ontwikkelde Caromb zich tot een levendig dorpje. Vanaf 1580 en vooral in de voorspoedige 17e eeuw werden er veel kloosters gebouwd.

 

De pest epidemie heeft Caromb flink getroffen. In 1761 kreeg Caromb stadsrechten en begon men met de bouw van de dam le Paty om zo voldoende water voor de irrigatie van de uitgestrekte landbouwgronden op te kunnen slaan. Nu is het Lac du Paty een plaats waar velen verkoeling zoeken in de warme zomermaanden. Het zwemmen is eigenlijk verboden, maar gebeurd wel en op eigen risico!

 

Na de Franse revolutie werden de stadsmuren gesloopt en breidde het dorp zich verder uit naar de omliggende vlaktes. Het merendeel van de huidige inwoners is werkzaam op en rond de wijnvelden.

 

Caromb heeft nog een werkzame moulin d’ olive, die recent geheel is gemoderniseerd.

Caromb is ook bekend om zijn zwarte vijgen: les figues noir.
De kerk Saint Maurice uit 1420, een historisch monument, is een bezienswaardigheid. Er hangt een drieluik van Grabuset en het Italiaanse orgel stamt uit 1701.


Van het kasteel zijn alleen de gewelfde kelders nog intact en in één ervan is het toeristenbureau gevestigd.

Grappig detail in het dorp zijn de “soustets”, op deze manier bouwde men over de weg heen om zo een extra vertrek te creëren. Er zijn in dit dorp veel artiesten die hier hun atelier openstellen voor het publiek.

 

Office de Tourisme de CAROMB

64, place du Cabaret

84330 Caromb

Tél:0033 (0)4 90 62 36 21  

 

Huizen te huur in Caromb: Villa la Gardette, Mas du Plagnol, Maison Monico, voor meer informatie over de huizen of voor meer huizen kunt u terecht bij Provence Vakantiehuizen