Cairanne

Cairanne

Cairanne ligt op een heuvel en domineert de uitgebreide wijnvelden rondom. Het oude gedeelte aan de oostkant van dit gezellige dorp is omgeven met vestingmuren uit 1123. Het is in Pauselijke handen gevallen in 1317 en toen de pausen weer terugkeerden naar Rome was het in handen van verschillende landsheren zoals, Elziaïne, Simiane, Cambis en de laatste was Jean-Jacques Vidaud, die hier tijdens de Franse revolutie zijn hoofd onder de guillotine verloor. 

 

Naast elkaar liggen de Tour Saint Roche en de gelijknamige kapel uit 1726, Op het hoogste punt van het dorp staat de Donjon uit de 11e eeuw. De deels gotische Romaanse kerk Saint- Martin is nu buiten gebruik omdat de kapel Notre Dame du Roseraie makkelijker bereikbaar is. Er zijn nog twee andere kapellen; de Notre Dame des Excès, 1631, en de Saint-Geniest uit de 11e eeuw vlak bij het kerkhof.

 

Ook heeft Cairanne een bezienswaardig kasteel: Château de Gallifet, eigendom van de gelijknamige familie.

 

Bij het Office du Tourisme kunt u een heel aardig boekje ophalen met wandelroutes in het dorp die variëren in duur van 40 minuten tot een van tweeënhalf uur voor de geharde wandelaars onder u.

 

Rondom dit dorp zijn talrijke wijnhuizen die hun deuren open hebben en u uitnodigen voor een “degustion”. De vierde zondag van juli is er het bekende wijnfeest. Vrijdags de markt. U vindt er restaurants, winkels, postkantoor. 

 

Office de Tourisme

Tel: 0490 30 76 53