Blauvac

Gelegen op een pas, op een hoogte van 400 m, wordt voor het eerst rond de 9e eeuw melding gemaakt van Blauvac, dat is gebouwd rondom het kasteel.

De strategische ligging van dit kasteel bood de mogelijkheid om bijna alles te observeren op het Plateau du Vaucluse, de Gorges de la Nesque, de vlakte van Carpentras, de Rhônevallei en de streek ten zuiden van de Mont Ventoux.

Blauvac

 

Het kasteel was in die tijd in handen van de Heren van Saint Siège en het is tijdens de vele plundertochten van de Saracenen diverse keren verwoest. Later is het in handen gevallen van de Franse Pausen, die het weer verkochten aan de Heren van Methamis.

Het kasteel zoals het er nu staat is gebouwd in 1250 en in de dikke vestingmuren rondom het kasteel waren diverse woningen ondergebracht.
In de achttiende eeuw zijn deze muren verwoest al zijn in verschillende woningen nog muren zichtbaar van deze fortificatie. Het kasteel is nu in particuliere handen. Het naastgelegen kerkje is ook veelvuldig verwoest en tussen de 11e en 14e eeuw gereconstrueerd.
 

Blauvac is een klein dorp gebleven met in de kern zo’n 80 inwoners. Sinds kort is er een klein restaurant la Calade, waar u lekker kunt eten. U heeft er een schitterend uitzicht vanaf het terras.


Blauvac heeft geen eigen office de tourisme

 

Huizen te huur in Blauvac: Villa Blauvac, Villa Nathalie. Voor meer informatie kunt u terecht bij Provence Vakantiehuizen.