Beaumes de Venise

Komend uit de richting van Aubignan, lijkt Beaumes de Venise wel tegen de heuvel geplakt te zijn. Dit levendige en gezellige plaatsje, aan de voet van het Plateau du Correns, dankt zijn naam aan de vele grotten (grottes of beaumes) die in de loop der tijden in de helling zijn gemaakt. Het dorp ligt beschut tegen de soms felle mistral dankzij de Dentelles de Montmirail.

 

Beaumes de Venise

In het centrum, op de Place Jean Jaurès, ligt de grote parochiale kerk, die in de 16e eeuw is gebouwd en in de 19e eeuw in zijn huidige staat is gebracht. Ernaast ligt een poort die, via de Rue de la République, toegang geeft tot de vele nauwe straatjes en een fraaie Moorse fontein uit de 18e eeuw. Omhooglopend door deze straatjes komt u op het hoogste punt van het dorp, bij de resten van een feodaal kasteel uit de 12e eeuw.
Even buiten het dorp ligt de kapel Nôtre Dame d’Aubane, met een juweel van een klok uit de 9e eeuw. Vanuit deze kapel leidt een pad de heuvel op naar de grotten d’Ambrosi en de Rocalinaud uit de prehistorische tijd.

 

Daarnaast zijn er nog veel andere zaken te ontdekken in Beaumes de Venise. Een bezoek aan de Moulin à huile d’olive de la Balméenne is een aanrader; u kunt hier het proces van de bereiding van de olijfolie volgen en tevens vele oude werktuigen bekijken. De winkel biedt een keur aan typische lekkernijen uit deze streek. 

Vergeet ook niet een bezoek te brengen aan de Caveau du Vin de Muscadet, om hier de wereldberoemde Muscat de Beaumes de Venise te proeven.

 

Office de Tourisme Beaumes de Venise

Place du Marché

84190 Beaumes de Venise

Tél: 0033 (0)4 90 62 94 39

www.ot-beaumesdevenise.com

 

Onder andere te huur in Beaumes de Venise: Maison Anne of Villa Raspail. Meer mogelijkheden via Provence Vakantiehuizen

 

Aan te raden Restaurants: la Table des Balmes, Dolium, Coté vigne