Avignon

Avignon is de hoofdstad van de Vaucluse, maar bovenal één groot monument uit de 14e eeuw.

Le pont d'Avignon

 

De oude kern van deze prachtige stad is omgeven door de hoge vestigingsmuren met een totale lengte van 4,3 km. Hoog boven de stad uit torent het Palais des Papes in volle glorie. Het waren de Pausen Benoît XII en Clemens VI die hebben aangezet tot het bouwen van dit meest belangrijke paleis ter wereld in een Gotische stijl. En met een vloeroppervlak van 15.000 m2 ook een van de grootste. Het is overdag te bezoeken en in de zomer ook ’s avonds. U kunt er een kijkje nemen in de pauselijke vertrekken.
 

Vergeet niet uw dansje op de brug St. Benezet te maken, de Pont d’Avignon. De oorspronkelijke brug is in acht jaar gebouwd (1177 – 1185). In 1226 werd de brug gedeeltelijk verwoest en daarna weer opgebouwd. In 1603 werd een gedeelte van de brug door het water verwoest en in 1647 kreeg de brug zijn uiteindelijke.

 

In Avignon is nog één schilderij Van Gogh te bewonderen, maar ook werken van Manét, Cézanne en Picasso. Ze hangen in het museum Angladon in de rue Labourier, vlak bij het Office de Tourisme. Het oude kardinalenpaleis Livrée Ceccano is nu in gebruik als mediatheek.

 

Lopend door de nauwe middeleeuwse straatjes komt u veel prachtige gebouwen tegen met een onmiskenbaar Italiaans uiterlijk.

 

In juli vind in Avignon het jaarlijkse theaterfestival plaats, met evenementen in allerlei gebouwen en in de straten van Avignon, met het place du Palais en het place de l’Horloge als middelpunt. Op de 14e juli is er een spectaculair vuurwerk te bewonderen.

 

Bent u slecht ter been, neem dan het treintje dat een toer door de binnenstad maakt. Het treintje vertrek vanaf het plein voor het Palais du Pape en laat u alle belangrijke monumenten van Avignon zien. In de decembermaand wordt op de Place de l’Horloge een gezellige kerstmarkt gehouden.

 

Avignon heeft een TGV station en in de zomermaanden stopt hier de autoslaaptrein.

 

In Avignon-Sud heeft het beroemde La Fayette uit Parijs een winkel en er is ook een heuse schaatsbaan.

 

Vanuit Avignon zijn er diverse boottochten over de Rhône te maken.

 

Office de Tourisme d’Avignon

41, cours Jean Jaures

Avignon

0033 (0)4 32 74 32 74

 

bekijk hier een mooie film over Avignon