Winkels

 

Nougaterie Silvain Frères

Rond  het economisch zwakke jaar 1990 besloten de twee broers Silvain om aan het onzekere bestaan van landbouwer een einde te maken. Zij gooiden het roer om en begonnen een eigen “nougaterie”. Nu in 2008 is het bedrijf uitgegroeid tot één groot familiebedrijf, waar ouders, kinderen en aangetrouwde volop werk hebben.
 

De producten die worden gebruikt in de nougaterie komen van eigen grond. Op een stukken land net buiten Saint Didier staan de vele soorten vruchtenbomen (amandel-, kersen-, kweeperen-, abrikozen-, appels- en perenbomen). Tussen deze fruitbomen  en op de nabijgelegen lavendelvelden, staan de bijenkorven waarvan de gewonnen honing wordt verwerkt in de nougat.
 

De winkel annex fabriek in Saint Didier  is zeker een bezoek waard. Naast  de traditionele noga, wordt er ook jam, honing, biscuits, bonbon en  de “pâtes” de fruits verkocht. In een videozaal met airco kunt u  bekijken waar de ingrediënten vandaan komen en op de binnenpatio kunt u genieten van een (eigen bereid) ijsje of een kop koffie/thee. Er is bovendien een mogelijkheid om het bereidings proces te volgen in de grote keuken. En natuurlijk mag u de nog warme noga proeven!

 

SILVAIN frères – Paysans nougatiers

Route de Vénasque

84210 Saint-Didier

Telefoon.: 0033 (0)490 660957

www.nougat-silvain-freres.fr

 

 

 

 

La Route du Ventoux, de oplossing voor fietsfanaten!

 

Neem ik mijn eigen fiets mee, of zal ik er één huren? Veel fietsfanaten staan ieder jaar weer voor dezelfde vraag!
 

Wij hebben de oplossing voor u! In Bédoin vlakbij het Office du Tourisme, aan het begin van de weg naar de top van de Reus van de Vaucluse ligt aan de linkerkant het bedrijf La Route du Ventoux.
Dit bedrijf wordt gerund door vakmensen, die naast het Frans perfect Engels spreken. La Route du Ventoux heeft alle nieuwste modellen fietsen in de verhuur. Zo weet u zeker dat u goed en deugdelijk materiaal krijgt aangereikt.

 

 

U kunt de fietsen via internet bestellen en ze kunnen zelfs bij uw vakantiehuis worden afgeleverd (tot 10 km rond Bedoin zelfs gratis!). Ook zijn er fietsdragers voor de auto te huur.
 

U kunt via la Route du Ventoux een tijdmetingregistratie voor de Mont Ventoux laten doen. Dit gaat via een tijdregistratiemetertje dat u via de winkel huurt. Bij de uitgang van Route du Ventoux zit de registratiemeter die uw starttijd meet. Boven aan de Mont Ventoux zit een tweede registratiemeter die uw finishtijd meet. Deze meter zendt de gegevens direct door naar La Route du Ventoux, waar u na afloop een officieel document met uw prestatietijd van de Mont Ventoux kunt ophalen. Leuk als bewijs dat u de “Reus” echt bedwongen heeft!

 

Meer informatie over de fietsmerken, modellen, maten, bestellen en afleveren vindt u op www.larouteduventoux.com

 

Wij wensen u heel veel fietsplezier.

 

 

Sarl du Géant – Vélo France Locations 

Quartier Les Ferrailles – Route du Mont-Ventoux

84410 Bedoin  – France.

Tel. 04 90 67 07 40 Fax. 04 90 67 07 40